torstai 1. elokuuta 2013

Viimeinen perhekurssi, päivä 4

Japani... Kulttuuria tulee ikävä, mutta kaikki loppuu aikanaan. Jouduimme siis hyvästelemään Japanin ja hyppäämään junan kyytiin, joka vei meidät pitkän matkan kaavan mukaan Kreikkaan. Maahan, jossa lainaeurot virtaavat. Maahan, joka joskus asutti mahtavat jumalat, kuten Zeus ja sankarit. Tuosta tarunhohtoisesta maasta ei ole jäljellä muuta, kuin olympialaiset. Niimpä suuntasimmekin Olympus-vuorelle.

Olympus-vuoren huipulla meitä tiedusteli itse Zeus. Hän esitti vaikeita ja kiperiä kysymyksiä joukollemme, mutta onneksi meillä oli muutama viisaskin mukana. Zeus jopa vertasi viisautta omaansa.
Seuraavaksi Zeus opetti meitä heittämään salamakeihäitä. Hurjat salamat pitivät sellaista mekkalaa, että varmasti kuului muuallekkin, kuin Kreikkaan. Onneksi suuri osa meistä on jo menettänyt kuuloaistiaan, että meitä tuo melu ei haitannut! ;)
Sitten oli vuorossa pilveltä pilvelle hyppyjä Zeuksen lähetin opastuksessa. Hän antoi meille erikoiskengät, joilla mekin pääsimme pilville.
Merten jumala, Poseidon, antoi meidän kuljettaa vettä hänen pyhästä lähteestään mereen, mutta sattumoisin astia, jolla vettä oli tarkoitus kuljettaa, oli reikäinen. Poseidon valaisi meitä sen verran, että kaikki vesi, mikä tippuu astiasta pilvelle, muodostaa saderintaman tietyille alueille. Liekö Suomessa satanut...
Eräs vähemmän tunnettu jumala, Loki, pilailun jumala, tutustutti meidät hauskaan lajiin, jota jumalat kuulema mieluusti harrastavat. Siinä täytyi ottaa keuhkot niin täyteen ilmaa, kun jaksaa ja lähteä juosten huutamaan. Voittaja oli tietysti se, joka pystyi juoksemaan pisimmän matkan vetämättä henkeä. Ei mikään yllätys, että Loki itse voitti kyseisen lajin...
Manalan herra, Hades, pakotti vanhemmat ylittämään Tuonelan joen ja takaisin, jotta saivat luvan astua takaisin kuolevaisten maailmaan.
Vanhemmat osoittivat pystyvänsä tähän ja näin ollen Zeuksen avustuksella, pääsimme takaisin maankamaralle.

Tämän jumalallisen seikkailun jälkeen olikin hyvä aika antaa lasten laittaa rennosti ja päätimme katsoa elokuvan kreikkalaisesta sankarista Aladdinista. Vai oliko se joku toinen maa... Lapset tykkäsivät.

Elokuvan jälkeen haastoimme kreikkalaiset käsipallo otteluun. Peli oli tiukka, mutta voitimme lopulta 15 - 12!

Loppuillasta letunpaistoa kreikkalaisittain ja kreikkalaiseen saunaan. Huhu kertoo, että kreikkalainen sauna olisi sekasauna, mutta korjaamme tämän väärinkäsityksen heti. Ei ole.

Huomenna takaisin, Ahh, niin ihanaan Suomeen. Johan tuonne ikävä jo olisi. Taidetaan tehdä ihan patikointi retki. Tai mistäs sitä tietää!?!

Viimeinen perhekurssi, päivä 3

Ranskalainen kana suojelee todella mallikkaasti poikasiaan. Se tuli huomattua heti aamutuimaan. Kolme kanaemoa suojeli tipujaan pihalla, kun Ranskan jalkapallomaajoukkueeseen pyrkivät pelaajat harjoittelivat niiden kulkureitillä. Muutama tipu erkani, mutta kaikki säilyttivät henkensä ja pääsivät lopuksi takaisin kanaemonsa luo.

Tämän episodin jälkeen pääsimme ylittämään jäämerta kahdella pienellä laivalla. Seuraavaksi kohteeksi olimme valinneet Japanin, joten matka oli pitkä ja raskas. Varsinkin, kun jouduimme tekemään muutaman reissun takaisin. Kaikki eivät mahtuneet samaan laivaan. Ne taitavat olla nuo ranskalaiset laivat liian pieniä suomalaisten mittakaavalla.

Meille oli varattu ulkokenttä japanilaisten suosimaan dodgeball, eli polttopalloon, mutta sääolosuhteet olivat sen verta sateiset, että tämä laji jätettiin vielä huomiselle. Päätimme siis perehtyä sisätiloihin.

Ruokana meille tarjottiin paistettua kalaa ja (meidän vierailun kunniaksi hankittuja) perunoita. Syönnin jälkeen piirsimme erinlaisia piirroksia japanilaisittain, teimme geishojen kanssa upeita helmikoruja ja otimme mittaa paikallisista Uno-korttipelimestareista. Ohjaaja-Toni vei turnauksen finaalissa suomelle seuraavasti: Toni 54 virhepistettä, Toryama 241 virhepistettä, sekä Akira 256 virhepistettä. Hyvä Suomi!

Turnauksen jälkeen pääsimme tutustumaan ninjojen maailmaan sekä näimme, kuinka hevosilla ratsastettiin ninjatyyliin. Äänettömästi, mutta nopeasti. Muutama retkeilijä heitteli voltteja hevosen selässä. Huhhuh!

Japanissa jyllää kauhea tietoisuus teknologiasta, joten illalla muksut pääsivät vielä paikallisen sensein, eli opettajan, johdolla kokeilemaan uusia huipputietokoneita ja niiden eri ominaisuuksia. Uudet koneet varmaan suunnitellaan Suomeen siellä?

Japanilaiseen saunaan ja kylpyyn rentoutumaan. Sen jälkeen hieman tai-chitä ja nukkumaan futonilla, eli japanilaisella nukkuma-alusella. Tekee kuulema hyvää selälle.
Huomiseen ja suuntana meillä junaraiteta pitkin antiikin Kreikka.