perjantai 6. kesäkuuta 2014

Kuuloliiton kesäleirit alkoivat maanantaina!



Kuninkas Ruudolf Jellonamieli ja
hänen kauan kadoksissa ollut poikansa
Parhaillaan vietetään lastenleirn viimeistä aamua Haukiputaalla. Teemana on ollut aikamatka taaksepäin.
Tiistaina on mammutti kaadettu, heimopäällikkö passitettu takaisin omaan aikaansa, Kierikissä tutustuttu kivikautiseen elämään ja Rei'itettyä mammuttia ammuttu tusinan kertaa jousella.
Keskiviikkona matkustettiin Antiikin Roomaan ja kaikkea huippua tapahtu silloinkin! Vierailimme Julius Ceasarin johdolla antiikin ajan kylpylässä ja illalla olikin sitten amfiteatteri!
Lapsille suurin riemu oli varmasti taikajuoman raaka-aineiden valitseminen mm. omenaviinietikkaa, chiliä, sipsiä ja rusinaa. Tuloksena oli mitä karmeimpia juomia, keisari ei aivan kestänyt noitien sekoittamia seoksia.

Torstai päivälle Richard Jellonamieli kävi esiintymässä lapsille, kuningas asetti lapsille haasteen: heidän täytyi suorittaa sarjan tehtäviä jotta heistä voisi tulla ritareita ja ritarittaria. Tehtäviin kuului keppihepposten tekemistä, kilpien ja kypärien tekoa, sekä keski-aikaisten linnanneitojen pukujen tekoa. Illalla trubaduuri laitettiin puuhun kiinni, jotta sitä kauheeta rinkutusta ei tarvinnut kuunnella.  Myöskin lapset saatiin ylennettyä ritareiksi ja ritarittariksi.

Perjantaina oli viimeinenen kokonainen päivä. Ming-dynastian aikakausi on koettu ja takana on myöskin wipeout china extreme versio (olympialaiset)! 
Lapset saivat kaataa iki-ihanat ryhmänohjaajat palloja heittelemällä suuren suureen uima-altaaseen.Tehtävinä oli myös päästä uima-altaan yli lankkua pitkin kävellen esteen yli tai ali, tikapuita pitkin kulkiessa sai myöskin valita meneekö yläkautta vai alakautta. Uskaliaimmat valitsivat alakautta kulkevan tien, yllättävää kyllä muutamat leirin pienimmistä tytöistä tekivät niin!

Olipahan myös klassikoksi muodostunut lasten vedenkuljetus kilpailu mukana, lasten tehtävänä oli kuljettaa vettä vuotavista pahvimukeista ohjaajan/apuohjaajan pään päällä olleeseen muovitötsään. Maitopurkkeja mietittiin myös, mutta kätevämpää oli käyttää tötsiä. Ohjaajat saivat myös kokea kivoja yllätyksiä muiden kisaan osallistumattomien ohjaajien toimesta nm. vähän kastunut ohjaaja.

Sumopaini oli viimeisenä lajina olympialaisissa ja sehän villitsi lapset mittelemään sumopainijoiden mestaruudesta, ei ollut mitään väliä oliko toinen vastustaja puolet lyhyempi kuin toinen. Kovia kamppailuja nähtiin siitä huolimatta!

Illan kruunasi lapsien kauan odottama leiridisko jossa he saivat esittää omaa musiikkiaan kuunneltavaksi. Muutamia kilpailuja ja leikkejä oli myös järjestetty, niin kuin asiaan kuuluu. 


Jouduimme myös hyvästelemään kolme leiriläistä, jotka saivat stipendit. Tänään lähtevät kotimatkalle loputkin ja Onnela hiljenee.

Seuraavaa leiriä vietetäänkin samalla teemalla, mutta vaihtuvalla porukalla ja uusilla kujeilla Salossa 23. - 28.6